nieuws

DOCLINES presenteert campagnes op congres

By 7 november 2018 No Comments

Platform Doclines presenteert morgen een educatiekit voor het voortgezet en basisonderwijs voor kinderen met ouders met psychiatrische en verslavingsproblematiek op het congres van het landelijk platform KOPP/KVO. De kit wordt in samenwerking met het Trimbos Instituut en/of Augeo en een uitgeverij ontwikkeld. Voor de realisatie van de kit zoeken wij nog financiering en door deze onder de aandacht te brengen van gemeenten en zorgverzekeraars hopen wij dat zij de funding gaan oppakken.

Daarnaast brengen we een training van 180 coaches voor KOPP/KVO-gezinnen onder de aandacht, want ook hiervoor zoeken we financiering. De training wordt ontwikkeld in samenwerking met de Eigen Kracht Centrale, Labyrinth in Perspectief en het Landelijk Platform KOPP/KVO. De 180 opgeleide coaches zullen gezinnen met een hulpvraag ondersteunen onder meer door hen te koppelen aan vertrouwenspersonen – een familielid, buurtgenoot, of collega – in hun omgeving.

In Nederland zijn 575.000 KOPP/KVO-kinderen (kinderen van Ouders met Psychiatrische Problematiek en Kinderen van Verslaafde Ouders), die vanwege schaamte en taboe grotendeels onzichtbaar zijn. 65% van deze kinderen ontwikkelt zelf psychische en verslavingsproblemen als zij geen hulp ontvangen. Met de educatiekit en training wil Doclines meer ondersteuning voor deze kinderen bewerkstelligen.

Wil je een financiële bijdrage leveren aan de kit en/of training dan kan dat via dit formulier.

Laat een reactie achter