nieuws

Doclines & NPO-Fonds

By 13 november 2018 No Comments

‘Waar vind je publiek?’ Dat is het thema van de IDFA-special, georganiseerd door het NPO-Fonds. Op 16 november 2018 presenteert Monique Nolte het mediaplatform Doclines waarmee ze documentaires wil integreren in een nieuwe vorm van storytelling: de docline-storytelling. Door bestaande traditionele media te koppelen aan innovatieve communicatievormen kunnen we via Doclines een breed en jong publiek actief betrekken bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Goed vertelde beeldverhalen die online en offline hun weg zullen vinden en mensen zullen stimuleren meer te willen doen dan enkel kijken.

Denk hierbij aan foto’s, animaties, muziek, tentoonstellingen, debatten, educatiekits en dergelijke. Al deze verhalen vinden hun weg via social media zoals Youtube, Facebook, Instagram, Podcasts, Vlogs, Blogs en al wat er nog meer zal gaan schitteren aan het digitale firmament. Dit alles afgestemd op en op maat gemaakt voor verschillende doelgroepen.

Via de docline-storytelling zoekt Doclines het documentaire-publiek op plekken waar het doorgaans niet bereikt wordt, op social media bijvoorbeeld, maar ook in scholen, musea en theaters.

Wil je meer weten over Doclines kom dan naar de IDFA-special

Laat een reactie achter