nieuws

Het Beste voor Kees is bekroond tot ‘Favoriete 2Doc van de afgelopen vijf jaar’

By 24 november 2018 No Comments

WOW!

We hebben de eretitel van beste documentaire van 5 jaar 2Doc gekregen. Ik ervaar dit als een mooie bekroning op een bijzondere en jarenlange samenwerking met Kees, Willem en Henriëtte, die niet alleen een documentaire heeft voortgebracht maar ook een vriendschap.

De titel beste documentaire laat zien dat het verhaal van Kees, Henriëtte en Willem heel veel mensen geraakt heeft. Misschien omdat het ons – mensen zonder autisme – een inkijk geeft in een voor ons onbekende wereld: de wereld van autisme. Misschien ook omdat de worsteling van Kees’ ouders om voor hun inwonende en van hen afhankelijke zoon een toekomstperspectief te creëren, herkenbaar is voor andere ouders met een kind met een beperking. En wellicht ook omdat Kees mensen met autisme, die niet onder woorden kunnen brengen waar hun angsten, neuroses of obsessie vandaan komen, een stem geeft.

Lees de reactie van Kees hier

Laat een reactie achter