nieuws

Workshop – RA*W University

By 12 maart 2019 No Comments

Op zaterdag 9 februari verzamelde zich een groep enthousiaste jongeren aan het hek van Paleis Soestdijk voor een exclusieve crowd source sessie, een workshop docline-storytelling.

We organiseerden deze bijeenkomst in samenwerking met RA*W University en MediaMonks en ontvingen zo’n 22 studenten en werkenden, veelal binnen de media, communicatie en creatieve industrie.

Monique Nolte begon de dag met een inhoudelijke presentatie over Doclines en haar innovatieve storytelling, waarna het echte creatieve denkwerk kon beginnen.

De jongeren dachten mee hoe wij de impact en het bereik van documentaires kunnen vergroten door middel van creatieve storytelling. De meest geweldige ideeën zijn bedacht om de verhalen van ‘NIKKI’ en ‘Kees vliegt uit’ te visualiseren en er het grote publiek bij te betrekken. Aan de hand van de door ons gestelde vragen werden er in diverse rondes verschillende brainstorm technieken toegepast om tot innovatieve en ludieke antwoorden, ideeën en/of oplossingen te komen.

Al gauw veranderde de voormalige vergaderkamer van prins Bernhard in een gekleurde zee van post-its en steeg de temperatuur tot boven het kookpunt. Resultaat? Een zeer geslaagde dag vol gezelligheid én een berg aan memobriefjes met de leukste ideeën waar wij weer mee verder kunnen.

 

 

 

 

Omdat er zoveel goede inbreng was vanuit alle groepen kon er geen absolute winnaar uitgeroepen worden, dus werd iedereen aan het einde van de dag geridderd met een koninklijke speld. We sloten de dag feestelijk af met een foto op het bordes van het paleis met een glas blauwe prosecco in de hand. Blauwe prosecco inderdaad, want na zo’n lange dag intensief brainstormen op het paleis was er bij menigeen blauw bloed door de aderen gaan stromen. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde dag, die voor herhaling vatbaar is!

Laat een reactie achter