nieuws

Content creator met strategische social media expertise

By 25 juni 2019 No Comments

Wil jij jouw kennis en talenten inzetten om de wereld wat mooier te maken? Vertel je graag verhalen en heb jij de ervaring met en het gevoel voor online media om daarmee de doelgroep in het hart te raken? Ligt jouw hart bij sociaal-maatschappelijke kwesties en wil je meewerken aan de groei van een enthousiaste startende sociale onderneming? Kom dan werken bij Doclines, gevestigd op Paleis Soestdijk in Baarn.

Wat vragen we van je?

We zoeken iemand die out of the box kan denken en zelfstandig kan werken. Je weet hoe je verhalen kan vertellen – in de breedste zin van het woord, dus via video, podcasts of blogs/vlogs – en denkt mee op welke (social media-) kanalen we ze moeten publiceren, afhankelijk van de doelgroep die we willen bereiken. Je hebt veel kennis van (social media-) storytelling – de do’s and don’ts – en kunt meedenken over de strategie daarachter (frequentie, tone of voice van posts, bereik en keuze kanalen). Je bent in staat om zelf posts te bedenken en te maken (in tekst, beeld, geluid en/of animaties) en onze storytelling te onderhouden, bewaken en modereren. Je signaleert trends en kunt hierop inspelen. Een zeer goede en creatieve schrijfvaardigheid in het Nederlands is onmisbaar. Vaardigheid met foto- en filmbewerking is een grote pré. We houden van doorzetters en ambitieuze mensen, want dat zijn we zelf ook 😉 Humor is een aanbeveling, evenals assertiviteit en een brede kennis en uiteraard die onstuitbare drang om nieuwe dingen tot stand te brengen; dingen die het verschil kunnen maken.

Wat is Doclines?

Doclines is een platform dat door middel van creatieve concepten sociale vraagstukken in beweging wil brengen. We geven elk thema een gezicht door middel van een verhaal – een DocStory met personages – omdat we erin geloven dat je met een goed verteld (beeld)verhaal mensen kunt raken, engageren en verbinden. Het is onze ambitie om meer impact te realiseren in sociaal-maatschappelijke vraagstukken door middel van documentaires, online storytelling en impactcampagnes.

We gebruiken iedere vorm van media – van film tot foto, animatie, podcasts, tekst en muziek – om onze DocStories zo krachtig en indringend mogelijk te vertellen. Dit stelt ons in staat een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. We bieden ons publiek daarbij de mogelijkheid om aan een verhaal deel te nemen door een story te liken en te delen of de personages of een van onze impactdoelen te steunen. Door middel van onze storytelling brengen we werelden bij elkaar – van jong tot oud, van traditioneel tot innovatief, nationaal tot (inter)nationaal – en bieden we geïnteresseerden een omgeving aan waar zij terecht kunnen als zij door een story geraakt zijn.

Doclines vervaagt zo de grenzen tussen traditionele en innovatieve mediavormen en legt daarbij nieuwe verbindingen aan tussen kunst, storytelling, engagement, sociale vraagstukken, publiek en makers. Onze eerste DocStories zijn Kees vliegt uit (opvolger van de veelbekroonde Het beste voor Kees) en NIKKI (https://www.doclines.nl/#docstories).

Wat ga je doen?

Wil je deel uitmaken van een gepassioneerd team, waarin iedereen de handen uit de mouwen steekt om onze DocStories onder de aandacht te brengen van een groot publiek? Ben jij die gedreven vernieuwer in (online) storytelling? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Je draagt actief bij aan onze missie deze wereld wat mooier te maken, pakt daarvoor alles op wat nodig is en draagt zelf nieuwe ideeën aan. De nadruk ligt op communicatie via social media; het ontwikkelen en publiceren van content, het monitoren van reacties vanuit onze communities, het signaleren van trends en initiëren van nieuwe (vormen van) storytelling en het bedenken en helpen opzetten van media-campagnes.

Start: per direct (of in overleg)

Duur: 6-12 maanden, om te beginnen.

Bezit van een eigen laptop

Kennis en kunde binnen programma’s als Photoshop, InDesign en Premiere/Avid/Final Cut alsook zelf kunnen filmen, monteren en/of fotograferen is een pré.

Jouw studie: naast je aangeboren talenten, zou je zeker profijt hebben van een opleiding in digitale media (HKU bijv), Media en Cultuur en/of Mediastudies, Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Herken je jezelf en wil je ook bijdragen aan een mooiere wereld? Stuur ons dan jouw CV en motivatie, info@doclines.nl.

Laat een reactie achter